Lewandowski bewijst waarde met een hattrick, Bayern verslaat Inter in Italië

07-09-2022 23:00
3

Barcelona heeft de eerste wedstrijd in de Champions League gewonnen van Viktoria Plzen. Door drie goals van Robert Lewandowski werd het 5-1 in Camp Nou. Bayern München neemt drie punten mee naar huis door met 0-2 te winnen van Internazionale. Tottenham Hotspur wint door uitblinker Richarlison met 2-0 van Olympique Marseille.

Barcelona - Viktoria Plzen: 5-1
In de dertiende minuut was het de ploeg van Xavi die aantekende voor de openingstreffer. Via een mooie pass van zomeraanwinst Jules Koundé, was het de andere aanwinst Franck Kessie die zijn eerste doelpunt in de Champions League mocht maken. 21 minuten later wist Lewandowski voor het eerst het net te vinden. Met een schot laag in de hoek maakte de spits er 2-0 van. Via een goal van Jan Sykora deed Viktoria Plzen nog iets terug in de 44e minuut.

Maar vlak voor rust bracht Barcelona de marge weer naar twee en was het Lewandowski die zijn tweede maakte op aangeven van Ousmane Dembélé. Na rust bleef Barcelona over de Tsjechen heen walsen en wie anders dan Lewandowski drukte dat uit in de score. De Pool maakte zijn derde op aangeven van Ferran Torres, waardoor zijn eerste hattrick in de Champions League dit seizoen een feit is. Na de assist van Torres was het in de 71e zelf tijd om te scoren voor de Spanjaard. De invaller schoot op aangeven van Dembélé de 5-1 en tevens laatste goal van de wedstrijd binnen.

Internazionale - Bayern München: 0-2
De Duitsers begonnen sterk in San Siro en zetten Internazionale - nog altijd zonder de geblesseerde Romelu Lukaku - gelijk onder druk. In de 25e minuut was Kimmich met een prachtige pass het meesterbrein achter de openingsgoal van Bayern. Leroy Sané nam de pass goed aan en schoot de bal feilloos achter Onana.

Na rust bleven de Duitsers op zoek naar de tweede goal. Een uitstekend spelende Sané stond dit keer samen met Kingsley Coman aan het begin van doelpunt nummer twee. Na een prachtige combinatie tussen de twee buitenspelers was het uiteindelijk Danilo D’Ambrosio die de bal achter zijn eigen doelman werkte. Bayern München kreeg nog kansen op een derde treffer, maar die kwam er niet meer.

Tottenham Hotspur - Olympique Marseille: 2-0
In Londen kwam de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Olympique Marseille eigenlijk pas los in de tweede helft. In de 47e minuut kreeg Mbemba (ex-RSC Anderlecht) van Marseille een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Heung-Min Son. Daarna was het betere van het spel voor Tottenham, maar de Engelsen deden er uiteindelijk lang over om dit ook in de score uit te drukken. Pas in de 76e minuut was het Richarlison die vrij in kon koppen en daarmee zijn Champions League-debuut opluisterde met een goal. Vijf minuten later deed de Brazilliaan dit nog eens dunnetjes over en bepaalde hij uiteindelijk de eindstand op 2-0.