Droomstart voor Club Brugge in de Champions League met dank aan Sylla en Hrádecký

Droomstart voor Club Brugge in de Champions League met dank aan Sylla en Hrádecký

07-09-2022 22:48 Laatste update: 23:01
167

Club Brugge is woensdag schitterend begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. Blauw-Zwart won immers thuis met 1-0 van Bayer Leverkusen. Uitblinker Abakar Sylla scoorde met de nodige hulp van Bayer-doelman Lukáš Hrádecký het enige doelpunt van de partij. 

Club Brugge moest het woensdag doen zonder de geblesseerde Mata. Hoefkens koos achterin voor Odoi, Mechele en Sylla. Voor al die laatste bleek achteraf gezien een uitstekende keuze van de trainer. Voorin kreeg Jutglà de voorkeur op Yaremchuk. Bayer Leverkusen kende in de Bundesliga geen goede start. Na vijf matchen had het enkel drie punten verzameld. Afgelopen weekend verloor het nog met 2-3 van Freiburg. Gerardo gooide daarom zijn ploeg om. Onder meer Hincapie, Bakker en Hudson-Odoi kwamen in de ploeg. Bij de Duitsers mocht ook voormalige Club Brugge-speler Kossounou starten.

In de openingsfase was het vooral aftasten tussen beide ploegen. Club Brugge had duidelijk geen zin om zoals vorig seizoen open huis te houden in het Kampioenenbal. Het meeste vuurwerk in het eerste halfuur kwam uit de tribune van de bezoekende fans en een schot van Diaby tegen de paal. In de 37e minuut zat het opnieuw mee voor Club Brugge. Na een corner won Sylla – die voordien achterin sterk speelde – het kopduel en zette de 1-0 op het bord. Doelman Hrádecký zag er bij het doelpunt helemaal niet goed uit. Vlak voor de rust was de doelman van Leverkusen wel attent op een inzet van Sowah. 

Na de pauze werd het spelbeeld er niet beter op. Club Brugge was blij met de voorsprong en liet de Duitsers komen. Op een gegeven moment begon Club Brugge wel te veel met vuur te spelen, maar tot twee keer toe ontsnapte Blauw-Zwart. Eerst greep de VAR in nadat Schick de netten liet trillen. Tah stond buitenspel. Nadien scoorde Schick met een omhaal, maar had de lijnrechter terecht buitenspel opgemerkt. Club Brugge overleefde uiteindelijk het stormpje en begint met drie punten aan de Champions League. Soms is resultaat genoeg om over een geslaagde avond te spreken. 

In de andere match van de groep won Atlético Madrid met 2-1 van Porto. Volgende week neemt Blauw-Zwart het op tegen Porto. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie