Swingend Sporting Portugal verslaat Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt

07-09-2022 21:06

Sporting Portugal is met een overwinning begonnen aan de Champions League. De topclub uit Portugal won in Duitsland van Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt: 0-3.

Eintracht had al vroeg op voorsprong kunnen komen, terwijl Sporting kort daarna de leiding had moeten grijpen. Videoscheidsrechter Pol van Boekel stak echter hoogstpersoonlijk een stokje voor een gegeven strafschop, waardoor de Portugezen niet konden aanleggen vanaf de stip.

Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd los, nadat Sporting en Eintracht elkaar in evenwicht wisten te houden in de eerste helft. Marcus Edwards schoot na ruim een uur raak, waarna Francisco Trincao dat na twee minuten nog eens overdeed. En zo stond het in rap tempo ineens 0-2 voor Eintracht. Door Duits geklungel kon Nuno Santos er ook nog 0-3 van maken.