Ajax maakt gehakt van Rangers en begint ijzersterk in de Champions League

07-09-2022 21:01
5

Ajax is vliegend van start gegaan in het nieuwe Champions League-seizoen. In een bomvolle Johan Cruijff Arena liet de ploeg van Alfred Schreuder (ex-Club Brugge) weinig heel van Rangers FC: 4-0.

Hoewel Ajax vele malen beter was en continu op de Schotse helft te vinden was, was het begin tam en ondermaats. Daardoor kon Rangers eenvoudig op de been blijven, maar de voorsprong van Ajax was niet tegen te houden. De Johan Cruijff Arena kon voor het eerst juichen toen de vogelvrije Edson Álvarez na ruim een kwartier spelen een corner van Dusan Tadic binnenkopte. Toen Steven Berghuis (met wat geluk) na een half uur spelen ook voor 2-0 zorgde, leek de zege al zo goed als binnen. Een opmaat naar wederom een magische Europese avond voor Ajax.

Vooral omdat Rangers helemaal geen antwoord had in de eerste helft slechts twee keer in de zestien van Ajax te vinden was. Kudus, de uitblinker aan Ajax-zijde, verschalkte Rangers-doelman Jon McLaughlin met een prachtig schot in de kruising. Dat gebeurde al na 33 minuten.

Gas terug
Als Ajax met een monsterscore van het veld had kunnen lopen dan was dat woensdagavond wel. De ploeg van Schreuder nam in de tweede helft desondanks wat gas terug en leek het wel prima te vinden. Rangers dacht nog een eretreffer te kunnen maken, maar Borna Barisic werd na een prachtig schot in de kruising teruggefloten vanwege buitenspel. Even later strafte Steven Bergwijn geklungel in de Rangers-defensie af, waarmee hij de eindstand op 4-0 bepaalde.