Makelaar van Mertens over onderhandelingen met Napoli: “Dat roept vragen op”

Makelaar van Mertens over onderhandelingen met Napoli: “Dat roept vragen op”

07-09-2022 18:31 Laatste update: 18:32

Het was een drukke zomer voor iedereen die de Rode Duivels op de voet volgt.. Veel Rode Duivels gingen op zoek naar een nieuw avontuur. Ook Dries Mertens zocht een nieuwe club. Zijn makelaar Stijn Francis getuigt over de transferzomer van Mertens. 

Na negen mooie seizoenen bij SSC Napoli verliet Mertens de club en stad van zijn hart en trok hij naar Istanbul om bij Galatasaray het mooie weer te maken. In De Tribune was de makelaar van Mertens te gast, hij geeft duiding bij de contractbesprekingen met Napoli en waarom die nu precies zo moeilijk waren. 

Een echte uitleg heeft de gast bij De Tribune niet meteen. Het is voor hem ook nog steeds gissen. "Iedereen zal denken dat geld het probleem was, maar dat was het eigenlijk niet”, klinkt het bij de makelaar. “Het is vreemd dat een speler met het statuut en de statistieken vorig seizoen van Dries Mertens bij Napoli zo lang moest wachten om te onderhandelen."

De makelaar vertelt dat er eigenlijk niet echt onderhandelt is geweest. “Dat roept vragen op”, aldus Francis. “De enige met wie we contact hebben gehad, was de voorzitter en volgens mij wou hij de contractverlenging wel doorduwen als signaal naar de fans", besluit de makelaar van Mertens.