Eerst is het aan de youngsters: Ordoñez moet Club NXT voorbij Leverkusen loodsen

Eerst is het aan de youngsters: Ordoñez moet Club NXT voorbij Leverkusen loodsen

7 september - 15:05
9

Club Brugge en Bayer Leverkusen kijken elkaar woensdagavond in de ogen op speeldag één van hun Champions-League-campagne, maar in de namiddag staat er al een belofteversie van dat duel op het programma. Club NXT wil de Youth League dolgraag aftrappen met een zege tegen de Duitse leeftijdsgenoten.

Vorig seizoen maakte Club NXT al grote sier in de groepsfase van de Youth League, al liet het zich toen in extremis nog de kaas van het brood eten. FC Midtjylland bleek te sterk in de play-off-fase in februari. Daar hopen de Brugse beloften deze campagne uit geleerd te hebben. Net als bij de grote jongens ligt de groep behoorlijk open, met naast Leverkusen ook nog Atlético Madrid en FC Porto. 

Trainer Nicky Hayen, die deze zomer de doorgeschoven Rik De Mil kwam vervangen, heeft zijn eerste basiselftal bij elkaar gepuzzeld. Met onder meer Sem Audoor, Kyriani Sabbe en Romeo Vermant doen enkele namen mee die vertrouwd in de oren klinken. Andere opvallende basisklant: Joel Ordoñez. De Ecuadoraan werd deze zomer weggeplukt uit Zuid-Amerika en is naar verluidt een toptalent. Dat mag de verdediger in eerste instantie bewijzen bij Club NXT.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie