Britse analisten wijzen incident aan als symbool voor ontslag Tuchel bij Chelsea

Britse analisten wijzen incident aan als symbool voor ontslag Tuchel bij Chelsea

07-09-2022 14:39
2

Chelsea verkeert in zwaar weer. Thomas Tuchel werd woensdag ontslagen na het teleurstellende Champions League-resultaat tegen Dinamo Zagreb (1-0) én ook een aantal spelers kreeg na afloop van het duel de wind van voren. Een incident met Hakim Ziyech dinsdagavond zou de negatieve situatie binnen de club perfect illustreren.

Ziyech werd in Kroatië na de rust binnen de lijnen gebracht, maar wist geen echt gevaar te stichten. Diep in de blessuretijd kreeg Chelsea nog een vrije trap. Reece James, die afgelopen week nog zijn contract openbrak en verlengde, was van plan de bal te nemen. Ziyech, die kort daarvoor een vrije trap in de muur schoot, dacht hier echter anders over. De linkspoot claimde de bal opnieuw, terwijl James gefrustreerd toekeek. 

Het incident werd vervolgens in de studio van BT Sport door voormalig middenvelder Andy Townsend aangewezen als illustratief voor de negatieve sfeer binnen Chelsea. "De balans is zoek, de combinaties lopen niet lekker, het werkt niet op dit moment. Het lijkt wel alsof Tuchel ruzie heeft met zijn selectie, hij lijkt ook niet te weten wat de beste manier is." Een halve dag later werd de Duitse oefenmeester ontslagen. 

Martin Keown, oud-verdediger van Arsenal, voorzag het duel van live-commentaar. Ook hem viel het incident op. "Volgens mij pakt Ziyech hier de bal gewoon af van James. Het lijkt erop dat James tegen Ziyech zegt: 'Serieus? Je wil nog een vrije trap nemen? Na die laatste?'"

Chelsea hoopt zo snel mogelijk een nieuwe koers in te zetten. De aangewezen persoon die die transitiefase moet inzetten zou Brighton & Hove Albion-trainer Graham Potter zijn. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is hij inmiddels zelfs al benaderd.