14 miljoen waard en toch geen onderdak: Denayer duurste vogel in transfervrije elf

14 miljoen waard en toch geen onderdak: Denayer duurste vogel in transfervrije elf

07-09-2022 14:16
10

In de grote competities zit de zomerse transferperiode er al even op en ook in België gingen de poorten dinsdagnacht onherroepelijk dicht. Transfervrije spelers hebben echter nog alle ruimte om overeenkomsten aan te gaan, al dringt de tijd natuurlijk, nu het seizoen op volle snelheid raast. Op papier valt het haast niet te begrijpen dat Jason Denayer bijvoorbeeld nog geen club heeft gevonden.

Nu de grootste mercatowaanzin achter de rug ligt, pakt Transfermarkt uit met een elftal van (top)spelers die momenteel nog zonder club zitten. De allerduurste uit die selectie? Denayer! De Rode Duivel liep in juni uit zijn contract bij Olympique Lyon, waar hij om die reden ook al maanden niet meer in actie was gekomen. Ruim twee maanden later zit hij nog steeds zonder werkgever. En toch is Denayer volgens het medium nog veertien miljoen euro waard.

Niemand uit het transfervrije elftal van Transfermarkt wordt hoger ingeschat. In het hart van de (fictieve) achterhoede krijgt Denayer de jonge Dan-Axel Zagadou naast zich, die niet aan boord is gebleven bij Borussia Dortmund. Andere ronkende namen bij de elf zijn onder meer Serge Aurier, Juan Mata, Adel Taarabt en ene Diego Costa. In totaal zou deze ploeg zo'n 66,3 miljoen euro moeten vertegenwoordigen.

Bron: Transfermarkt.be

Overigens ziet het ernaar uit dat Denayer binnenkort zijn krabbel kan zetten onder een verbintenis. Het is al enkele dagen bekend dat Wolverhampton Wanderers, dat hardnekkig op zoek is naar een nieuwe centrale verdediger, op hem jaagt. Transfermarkt herhaalt nog eens dat de gesprekken de goede kant uitgaan. Denayer speelde al eens eerder in de Engelse Premier League, bij Southampton FC.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie