OFFICIEEL: Mertens en Icardi worden ploegmaats bij Galatasaray

OFFICIEEL: Mertens en Icardi worden ploegmaats bij Galatasaray

07-09-2022 09:15 Laatste update: 09-09-2022 08:36
6

Als we Fabrizio Romano mogen geloven krijgt Dries Mertens binnenkort een nieuwe ploegmaat. Mauro Icardi kan PSG tijdelijk verlaten en op huurbasis naar Galatasaray trekken.

Nog tot 8 september is de transfermarkt in Turkije open. Daardoor kan Icardi nog overstappen naar Galatasaray. In Parijs komt hij amper in de plannen van trainer Christophe Galtier voor. Vorig seizoen kwam de Argentijnse spits nog tot 24 Ligue 1-wedstrijden - voornamelijk als invaller - en dit seizoen maakte hij nog geen enkele keer deel uit van de wedstrijdselectie.

Bij Galatasaray kan hij zijn loopbaan nieuw leven inblazen. Volgens Romano moeten alleen de laatste details geregeld worden. Icardi zou naar binnenkort zijn medische keuring in Turkije ondergaan. De 29-jarige aanvaller komt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en maakte tussen 2013 en 2019 furore bij Internazionale. Voor Inter scoorde hij 124 keer in 219 wedstrijden, waarna hij een transfer naar PSG verdiende.

Update: Mauro Icardi verruilt Paris Saint-Germain op huurbasis voor Galatasaray, zo maken de clubs bekend. De Argentijn kwam in het Parc des Princes al enige tijd niet meer in de plannen voor. Hij hoopt zich bij de Turkse topclub in de kijker te spelen voor het WK. Bij PSG heeft Icardi nog een contract tot medio 2024.

Galatasaray is zeer actief op de transfermarkt en in het bijzonder de laatste dagen. De club versterkte zich onder meer met Fredrik Midtsjö, Dries Mertens, Milot Rashica (huur) en Juan Mata. Zelf spreekt Gala van 'een parade aan sterren'.