AC Milan-trainer over De Ketelaere: Ik vond hem vandaag wat minder

AC Milan-trainer over De Ketelaere: "Ik vond hem vandaag wat minder"

07-09-2022 08:45
16

Wie dit seizoen Belgen aan het werk wil zien in de Champions League, kan bij AC Milan terecht. Dinsdag stonden er met Charles De Ketelaere en Alexis Saelemaekers twee Belgen aan de aftrap in de CL voor Milan en ook Divock Origi kwam in actie. Na de wedstrijd sprak Milan-trainer Stefano Pioli over de wedstrijd van De Ketelaere.

AC Milan geraakte dinsdagavond niet verder dan een 1-1-puntendeling tegen Red Bull Salzburg. Het Milanese doelpunt kwam op naam van ex-RSC Anderlecht-speler Alexis Saelemaekers. Er was in Salzburg geen heldenrol weggelegd voor Charles De Ketelaere. Dat zag ook de trainer van ACM. 

"Ik vond De Ketelaere vandaag wat minder", liet Pioli optekenen. De leermeester van de Rossoneri voegde eraan toe dat het spel van De Ketelaere er niet zo vloeiend uitzag en dat de ex-Club Brugge-speler moeilijk de ruimte vond. "Het is onvermijdelijk dat hij tijd nodig heeft. Maar we hebben alternatieven.”

Geen enkele Belg speelde negentig minuten tegen Salzburg. De Ketelaere werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald en voor Saelemaekers zat de wedstrijd er tien minuten voor affluiten op. Divock Origi viel al snel in: na 57 minuten verving hij Olivier Giroud. Ex-KV Mechelen-speler Aster Vranckx kwam nog niet in actie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie