PSG verslaat Juve, doelpunt Saelemaekers onvoldoende voor winst

06-09-2022 22:55 Laatste update: 23:06
1

Paris Saint-Germain heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van de Champions League gewonnen. Na een flitsende openingsfase tegen Juventus werd het 2-1 voor de Parijzenaren. In dezelfde poule heeft Benfica een makkelijke avond tegen Maccabi Haifa. In Groep E speelt AC Milan gelijk in Oostenrijk tegen Salzburg. Alexis Saelemaekers scoorde het doelpunt van de Italianen.

PSG - Juventus 2-1
PSG startte met de drie supersterren Lionel Messi, Kyllian Mbappé en Neymar als aanvallend trio. Achter hen was er ruimte voor Vitinha, de nieuwe aankoop hield daarmee andere aanwinsten als Fabián Ruiz en Carlos Soler op de bank. Bij Juventus startte Leandro Paredes in de basis. De Argentijnse middenvelder wordt door de Italianen gehuurd van PSG

De Parijzenaren werden door een mooie vuurwerkshow van het publiek onthaald en net zo flitsend als het vuurwerk, begon PSG ook aan de wedstrijd. Al na zes minuten spelen gaf Neymar vanuit het middenveld een prachtige steekbal op de doorgelopen Mbappé. De Franse superster schoot met een heerlijke volley de 1-0 binnen. PSG bleef druk houden op de wedstrijd en verdubbelde in de twintigste minuut ook de score. Via een mooi een tweetje met Achraf Hakimi is het wederom Mbappé die af mocht ronden en zijn ploeg comfortabel de rust inschoot.

Na rust bleef PSG aanvallend voetbal spelen, maar het is Juventus dat de 2-1 maakte. Na een inschattingsfout van Donnarumma was het de Amerikaan Weston McKennie die een voorzet van Filip Kostic binnenkopte. Na de aansluitingstreffer gingen de kansen op en neer. Dusan Vlahovic en Mbappé kregen nog grote kansen, maar scoren deden beide ploegen niet meer.

Benfica - Maccabi Haifa 2-0
Benfica nam het in de eerste wedstrijd van het miljardenbal op tegen het Israëlische Maccabi Haifa. Bij de bezoekers stonden voormalig Royal Antwerp FC-spelers Abdoulaye Seck en Dylan Batubinsika in de basis. In de eerste helft liet Benfica al het betere van het spel zien, maar in de vijftigste minuut werd er pas gescoord. Rafa Silva maakte de eerste voor de Portugezen op aangeven van Grimaldo. De Spanjaard mocht vier minuten later zelf op wonderschone wijze de score verdubbelen. De ploeg van Schmidt kwam niet meer in gevaar en won de wedstrijd.

Red Bull Salzburg - AC Milan: 1-1
AC Milan ging dinsdagavond op bezoek in Oostenrijk tijdens de rentree op het hoogste Europese niveau. De Italianen kwamen na 28 minuten wel op achterstand na een goal van de Zwitserse spits Noa Okafor. In de veertigste minuut doet AC Milan wat terug via Alexis Saelemakers die aan de zijde van Charles de Ketelaere in de basis mocht starten. Eerstgenoemde mocht aantekenen voor de gelijkmaker na een assist van Rafael Leão. Beide teams wisten daarna niet meer te scoren, waardoor de punten gedeeld werden. Divock Origi viel in.