Bailly gooit beschuldiging naar Manchester United: Trekken Engelse jongens voor

Bailly gooit beschuldiging naar Manchester United: "Trekken Engelse jongens voor"

06-09-2022 22:13

Volgens Eric Bailly krijgen bij Manchester United Engelse spelers meer kansen dan spelers van andere nationaliteiten. De Ivoriaanse centrumverdediger speelt nu op huurbasis voor Olympique Marseille, maar kon het niet laten om zich nog even uit te laten over zijn officiële werkgever.

"De club moet echt voorkomen dat ze Engelse spelers voortrekken, ze moeten iedereen een kans geven", vertelt Bailly tegenover The Times. "De club mag best gezonde concurrentie opstoken in de kleedkamer, maar sluit daar dan geen spelers van uit. Ik heb altijd het gevoel gehad dat nationale spelers prioriteit hadden. Bij Chelsea en andere Premier League-clubs komt dat niet voor. Sommige spelers nemen het altijd maar aan dat ze gaan spelen, maar dat zwakt het team af." Bailly mocht vorig seizoen in vier wedstrijden minuten maken in de Premier League.

Bailly maakte in 2016 de overstap van Villarreal naar Manchester United. Daarvoor doorliep hij de jeugdopleiding van Espanyol. In Engeland werd de verdediger nooit een onbetwiste basisspeler en deze zomer vertrok hij op huurbasis naar Marseille. De Fransen hebben een verplichte optie tot koop in het contract, waardoor Bailly naar alle waarschijnlijkheid niet terug zal keren naar de ploeg uit Manchester.