OFFICIEEL: Zulte Waregem waagt een gokje met Estse tegenstander van Anderlecht

OFFICIEEL: Zulte Waregem waagt een gokje met Estse tegenstander van Anderlecht

06-09-2022 22:01
2

SV Zulte Waregem heeft op de slotdag van de zomermercato nog een versterking toegevoegd aan haar spelersgroep. Kevor Palumets komt het middenveld versterken. Hij stapt over van Paide Linnameeskond.

Die laatste naam doet ongetwijfeld nog een belletje rinkelen bij de Belgische voetbalvolger, want eerder deze zomer liep RSC Anderlecht de Estse club nog twee maal tegen het lijft in de voorrondes van de Conference League. Paars-wit trok het laken daarin al bij al eenvoudig naar zich toe. Blijkbaar is Palumets de scouts van Essevee toen opgevallen.

In ieder geval heeft Zulte Waregem besloten om de centrale middenvelder een kans te geven. Aangezien hij nog maar negentien jaar jong is, lijkt geduld aangewezen. De duur van zijn kersverse contract onderstreept die aanname ook. Aan de Gaverbeek heeft Palumets een overeenkomst voor drie jaar ondertekend, met nog eens een extra seizoen als optie.

In de nationale competitie van Estland, die volgens het kalenderjaar verloopt, speelde Palumets dit jaar 22 keer mee, waarvan veertien keer als basisspeler. Daarin wist hij één doelpunt te maken. Op een uitnodiging van het Estse voetbalelftal is het nog wachten, al kwam de aanvallende middenvelder wel al meermaals uit voor de beloften.