Meunier en Dortmund kennen geen problemen, Chelsea begint CL met verlies

Meunier en Dortmund kennen geen problemen, Chelsea begint CL met verlies

06-09-2022 20:48 Laatste update: 21:56
3

Chelsea is slecht begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. The Blues verloren bij Dinamo Zagreb. Borussia Dortmund met Thomas Meunier en Thorgan Hazard in de basis haalde het makkelijk van FC Kopenhagen.

Groep E
Dinamo Zagreb - Chelsea 1-0
Bij Chelsea begon Pierre-Emerick Aubameyang meteen aan de aftrap. De van FC Barcelona overgenomen aanvaller was al snel gevaarlijk, maar was misschien wel iets té onzelfzuchtig. De Engelse topclub kreeg vervolgens het deksel op de neus. Na dertien minuten stond de Chelsea-defensie, met daarin ook topaankoop Wesley Fofana, niet op te letten. Mislav Orsic ging er vanaf eigen helft vandoor en hij wipte de bal langs doelman Kepa: 1-0.

Chelsea moest daardoor al vroeg in de achtervolging, maar de ploeg van manager Thomas Tuchel haalde eigenlijk geen moment zijn niveau. Dinamo Zagreb bleef eenvoudig overeind. In de tweede helft moest Ziyech voor creativiteit zorgen bij het tegenvallende Chelsea, maar het mocht niet meer baten. Aubameyang kwam het dichtst in de buurt, alleen werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant raakte Stefan Ristovski zelfs nog de lat. 

Ook in de slotfase kwam Chelsea niet verder dan een schot op de paal van Reece James, waardoor de groepsfase in mineur begint. De vreugde bij de Kroaten was daarentegen groot na het laatste fluitsignaal.

Groep G
Borussia Dortmund - FC Kopenhagen 3-0
Dortmund, met Meunier en Hazard (die geblesseerd uitviel) in de basis, haalde het makkelijk van Kopenhagen. De Deense club, met Mat Ryan (ex-Club Brugge en KRC Genk) in doel, hield tot tien minuten voor rust stand, maar Marco Reus opende na een fraaie actie de score. Nog voor rust maakte Raphaël Guerreiro er 2-0 van na een vlotte combinatie met Giovanni Reyna. 

De Duitse topclub was ook na rust een paar maatjes te groot voor de Denen. Jude Bellingham maakte er nog 3-0 van. Later op de avond komen Manchester City en Sevilla in dezelfde poule in actie.