Joos kan lof niet op over Everton-nieuweling Onana: Probleem bij de Rode Duivels

Joos kan lof niet op over Everton-nieuweling Onana: "Probleem bij de Rode Duivels"

06-09-2022 21:01
7

De Premier League heeft er dit seizoen weer wat extra Belgen bij. Met Romeo Lavia en Amadou Onana spelen er opnieuw twee jonge landgenoten mee op het hoogste niveau. En die wisten al indruk te maken.

Onana trok deze zomer richting Everton FC en kwam afgelopen weekend nog in actie in de Merseyside Derby tegen Liverpool. In die partij wist hij flink wat indruk te maken, terwijl Lavia dat eerder ook al deed bij Southampton. Filip Joos spaart zijn lof alvast niet.

Volgens de analist kan het duo misschien wel iets toevoegen aan de huidige selectie van de nationale ploeg. "Lavia en Onana zijn jonge spelers, die zorgen voor energie en dat is toch voor een deel het probleem bij de Rode Duivels", gaf hij aan bij Extra Time.

Ook Peter Vandenbempt is onder de indruk. "Op het hoogste niveau zijn dat inderdaad wat spelers tot moderne voetballers maakt momenteel", voegde hij er nog aan toe. "Daar wil ik Witsel niet mee te kort doen, want daarvoor is hij door te veel trainers geprezen, maar die energie is the next level. tegenwoordig."

Of ze de komende weken en maanden ook een rol gaan spelen bij de Rode Duivels, is nog maar de vraag. Onana debuteerde alvast voor de nationale ploeg.