Hoefkens over Leverkusen:We kunnen positieve start maken, al is het maar mentaal

Hoefkens over Leverkusen:"We kunnen positieve start maken, al is het maar mentaal"

6 september - 15:00
4

Club Brugge staat aan de vooravond van haar eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Leverkusen beginnen Carl Hoefkens en de zijnen er donderdagavond aan. De trainer van Club stond dinsdag de pers te woord en blikte vooruit op het duel.

Met een drie op vijftien is Club Brugge in de Jupiler Pro League beter uit de startblokken geschoten dan Leverkusen in de Bundesliga. De Duitsers staan veertiende met een drie op vijftien. Club Brugge won haar laatste vier wedstrijden en dat geeft volgens Hoefkens vertrouwen, maar het zegt volgens hem niet veel over wat er morgen zal gebeuren in Jan Breydel. "Het is gewoon een verschillende competitie", vergeleek Hoefkens de JPL en de Champions League. De T1 van Blauw-Zwart voegde eraan toe dat die drie op vijftien van Leverkusen absoluut niks zegt. "Misschien is het vertrouwen in hun ploeg niet top, maar als je ziet wat ze vorig jaar met deze ploeg hebben gedaan, dan moet je zeggen: het is gewoon een hele kwaliteitsvolle ploeg."

"Ik ben ervan overtuigd dat we een goed resultaat kunnen neerzetten. Het resultaat van de eerste wedstrijd is nooit allesbepalend, maar je weet wel dat je een hele positieve start kan maken, al is het maar mentaal", liet Hoefkens optekenen. "Wij gaan altijd uit van onze eigen sterkte en dat zal tegen Leverkusen niet anders zijn."

Tot slot had Hoefkens het nog over de punten waarop zijn ploeg het beter moet doen in de CL dan vorig jaar. We moeten slimmer worden, rustiger zijn als we de bal niet hebben en de momenten kiezen. Al die details maken op het hoogste niveau een groot verschil", aldus Hoefkens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie