Noors bondscoach verbant speler na transfer: 'Een totaal verkeerde keuze'

Noors bondscoach verbant speler na transfer: 'Een totaal verkeerde keuze'

06-09-2022 09:30
10

Mathias Norman heeft onlangs een transfer afgerond van het Russische Rostov naar Dinamo Moskou, maar dat komt hem nu duur te staan. Zo wordt hij door Noors bondscoach Stale Solbakken verbannen bij de Noorse nationale ploeg.

"Dit was voor mij geen moeilijk besluit", liet Solbakken optekenen door NRK. De verbanning komt niet helemaal uit het niets: Normann is door de Noorse bond ingelicht over een sanctie bij een Russische transfer. "In de afgelopen 24 uur kreeg hij een kans om zijn besluit te heroverwegen. Ik vind dit een totaal verkeerde keuze. We gaan zien of Mathias ooit nog terugkeert bij het nationale elftal. Misschien als hij andere denkbeelden krijgt, maar op dit moment is het helemaal uitgesloten."

De Noorse voetbalbond laat in een statement weten zicht achter de keuze van Solbakken te scharen. 'Eigenlijk is het niet de taak van de bond om iets te zeggen over de clubkeuze van een speler, maar we bevinden ons in een buitengewone situatie', klinkt het. 'Het hele Noorse en Europese voetbal zijn het er gezamenlijk over eens dat er druk uitgeoefend moet worden op Rusland als oorlogvoerende partij.'

Normann komt al sinds 2019 uit in de Russische competitie, al werd hij na de invasie van Oekraïne verhuurd aan Norwich City. De 26-jarige middenvelder leek deze zomer op weg naar het Italiaanse Lecce, maar die overstap ging door administratieve problemen niet door.