De 5 van 1B: Uitblinkers bij de beloften en ex-Club Brugge-speler nekt Club NXT

06-09-2022 10:15 Laatste update: 10:18
3

Een nieuwe speeldag passeerde in de Challenger Pro League en dat betekent opnieuw vijf uitblinkers. Ook deze week kiezen we er bewust voor om geen twee spelers van hetzelfde team te selecteren. Onder de uitblinkers zitten deze week niet 1, maar 2 beloftenspelers.

Beau Reus
De enige doelman die afgelopen weekend in 1B zijn netten wist schoon te houden was Beau Reus in de 0-2 zege van Beveren bij Lommel. Het zou louter scorebordjournalistiek zijn om Reus enkel op basis van die clean sheet als doelman bij deze 5 van 1B te verkiezen. Toch verdient de Nederlander zeker zijn plek als uitblinkende doelman van het afgelopen weekend. Lommel kwam tot enkele stevige kansen en beet haar tanden vooral stuk op de Beverse doelman. Reus pakte onder meer uit met een knappe redding met het been op een inzet van Rafik Belghali. De 20-jarige doelman ontpopte zich na een bankzittersrol op de openingsspeeldag tot onbetwiste titularis onder de lat bij Beveren. Met Reus in doel verloren de Waaslanders nog niet.

Thibaut Van Acker
Leandro Rocha die de bal tegen de touwen werkt voor Lierse, het is weer eens gebeurd. Voor de derde wedstrijd op rij deed Rocha twee keer de netten trillen. Ondanks zijn twee goals tegen Deinze, verdient een andere Pallieter de titel van uitblinker bij Lierse. Thibaut Van Acker, afkomstig uit Deinze, toonde zich onverzettelijk tegen Deinze. Hij werkte zich negentig minuten in het zweet en was met de 2-1 en 3-1 cruciaal in de 4-1-overwinning van Lierse. Van Acker nam vanop elf meter zijn verantwoordelijkheid voor z’n eerste en stond op de juiste plaats om z’n tweede goal van het seizoen binnen te tikken.

Thibo Baeten
Eingelijk zou Leandro Rocha ieder week in deze rubriek kunnen verschijnen, maar deze week kiezen we voor een andere spits die uitblonk: Thibo Baeten. De 20-jarige aanvaller van Beerschot zorgde voor beide doelpunten in de 1-2-winst tegen zijn ex-ploeg Club NXT. In de eerste helft zorgde Baeten al voor dreiging namens Beerschot en vijf minuten voor het rustsignaal weerklonk, zette Baeten zijn ploeg op voorsprong met een rake overhoekse kopbal. In minuut 65 verdubbelde de jonge Belg de Kielse voorsprong. Ondanks dat dat tweede doelpunt afgekeurd had moeten worden voor buitenspel, toonde de ex-Bruggeling zich wel erg dreigend en stuwde Beerschot zo naar de overwinning. De teller van Baeten staat nu op drie goals in vier wedstrijden.

Noah Ohio
Deze 19-jarige centrumspits van S16 debuteerde afgelopen weekend tegen Jong Genk. Het werd een debuut om niet snel te vergeten voor Ohio. In de eerste helft was hij goed voor een assist en een doelpunt. De Nederlandse jeugdinternational werd tien minuten na de rust naar de kant gehaald maar desondanks haalt de speler van S16 dit lijstje. Hij zette zijn ploeg namelijk op een comfortabele voorsprong, maar na zijn wissel gaven de jonge Rouches de drie punten weg, het werd 2-2 op Sclessin.

Enock Agyei
Bij RSC Anderlecht werden afgelopen weekend de adelbrieven richting Julien Duranville gestuurd. Het 16-jarige Neerpede-product scoorde namelijk in hetzelfde weekend voor de RSCA Futures en voor de A-ploeg. Toch was het bij de RSCA Futures vooral Agyei die zich liet opmerken. De 17-jarige flankspeler speelde ontketend tegen RWDM en zorgde voor druk op de Molenbeekse verdediging. Met knappe dribbels en goede versnellingen toonde de jongeling zich een van de besten op het veld in het Edmond Machtensstadion. Hadden zijn ploegmaten iets scherper voor doel geweest had Agyei zeker een assist kunnen optekenen. Vlak nadat de jonge Belg naar de kant was gehaald lukte RWDM de aansluitingstreffer en niet veel later gaven de RSCA Futures de zege nog uit handen.

Jasper Van Oudenhove
De vijfde speler die deze week de ‘5 van 1B’ haalt, komt uit de wedstrijd tussen Virton en Dender. Een 1-1-gelijkspel tussen de laatste en de voorlaatste in de stand werd geen spektakelstuk, maar Jasper Van Oudenhove van Dender wist zich wel te onderscheiden. De 23-jarige middenvelder zorgde voor het eerste doelgevaar van de wedstrijd en gaf de assists voor het Denderse doelpunt. Van Oudenhove bleef 90 minuten tussen de lijnen staan en had een groot aandeel in het eerste punt van FCV Dender EH.