Club Brugge maakt zich klaar voor Leverkusen: Thuis winnen is verplicht

Club Brugge maakt zich klaar voor Leverkusen: "Thuis winnen is verplicht"

5 september - 15:00
16

Na de 4-0-derbyzege tegen Cercle Brugge kan Club Brugge zich klaarmaken voor haar eerste Europese wedstrijd van dit seizoen. Woensdag neemt Blauw-Zwart het thuis op tegen Leverkusen. Peter Vandenbempt blikte al vooruit op die wedstrijd.

Bayer Leverkusen is met een drie op vijftien allesbehalve goed uit de startblokken geschoten in de Bundesliga. Club Brugge verkeert, op basis van de behaalde punten, in betere vorm in de JPL en dus lijken er kansen te liggen voor Club tegen Leverkusen. Volgens analist Peter Vandenbempt mogen we echter niet te snel victorie kraaien.

Vandenbempt zag Leverkusen zaterdag met 2-3 verliezen van SC Freiburg, maar die uitslag geeft een wat vertekend beeld van de kwaliteit van Leverkusen volgens Vandenbempt. “Ze hadden meer dan genoeg kansen om te winnen, maar misten te veel.” Vanuit die wedstrijd ziet de analist ook mogelijkheden voor Blauw-Zwart. “Achterin verdedigden ze (Leverkusen, red.) niet scherp op corners, dus daar liggen misschien kansen voor Club Brugge”, aldus Vandenbempt bij Sporza.

Vandenbempt voegde eraan toe dat Club Brugge op dit moment over heel veel spelers beschikt die een hoog niveau kunnen halen en in goede vorm verkeren. “Hoefkens heeft veel mogelijkheden en dat betekent ook veel druk om het Europees beter te doen dan vorig jaar. Thuis winnen is verplicht als ze een rol van betekenis willen spelen en dat is dus toch een erg moeilijke opdracht”, aldus Peter Vandenbempt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie