Vandenbempt legt Anderlecht in de balans: Dat is niet wat Mazzu voor ogen heeft

Vandenbempt legt Anderlecht in de balans: "Dat is niet wat Mazzu voor ogen heeft"

05-09-2022 14:30
26

RSC Anderlecht geraakte in eigen huis niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen OH Leuven. Daardoor is de paars-witte balans na zeven speeldagen een 10 op 21 en een achtste plaats. Niet de gedroomde competitiestart, zo merkte ook commentator en analist Peter Vandenbempt op.

Tegen OHL wiste Anderlecht twee keer een achterstand uit, maar de drie punten zaten er niet in en dat na twee nederlagen. Volgens Vandenbempt hadden de Brusselaars kunnen winnen van Leuven, "maar ze geven twee keer een doelpunt weg met een strik errond."  

Vandenbempt stelde bij Sporza dat we de competitiestart van Anderlecht opnieuw mislukt kunnen noemen. "Ik zie geen goede evolutie in het spelbeeld de laatste weken", zei Vandenbempt. Hij wees erop dat Paars-Wit al elf punten achter staat op Antwerp en al zes punten moet inlopen op Club Brugge en KRC Genk. "Ze tellen intussen evenveel punten als Standard en daar hadden we toch allemaal weinig goeds over te vertellen in de zomer", merkte Vandenbempt op.

Het probleem bij de troepen van Mazzu zit volgens Vandenbempt niet in de wil om te winnen, die is er volgens de analist. "De creatieve jongens voetballen veelal breed en achteruit. Er is opnieuw te veel lateraal gebrei bijgekomen, zoals in de periode-Kompany, en dat is niet wat Mazzu voor ogen heeft", aldus Vandenbempt.