Technisch directeur Arnesen van Feyenoord stopt bij de Nederlandse topclub

Technisch directeur Arnesen van Feyenoord stopt bij de Nederlandse topclub

05-09-2022 12:55

Frank Arnesen en Feyenoord gaan per direct uit elkaar. De technisch directeur kamptte de afgelopen maanden met gezondheidsproblemen en was daardoor niet in staat zijn functie goed uit te oefenen. 

Dat meldt Feyenoord via de officiële kanalen. De Deen bekleedde de functie van technisch directeur sinds januari 2020. Arnesen kon vanwege een zware bacteriële infectie in de knie zijn taken niet meer naar behoren uitvoeren. De verbintenis van Arnesen liep van origine tot 2023 door. 

Feyenoord pakte onder het beleid van Arnesen geen prijzen, maar zette wel een imposante reeks neer in de Conference League. Uiteindelijk werd in de finale van AS Roma verloren. Arnesen stelde eind 2020 Arne Slot aan als hoofdtrainer en die keuze lijkt goed te hebben uitgepakt. Slot begon medio 2021 in De Kuip en volgde Dick Advocaat op. Arnesen was voorheen onder meer actief als technisch directeur van PSV, Tottenham Hotspur en Anderlecht. Als speler was Arnesen actief bij Ajax, Valencia, Anderlecht en PSV. 

"Ik ben Feyenoord ook zeer dankbaar. De afgelopen maanden, tijdens mijn ziekte, heb ik vanuit de club ontzettend veel steun ervaren", stelt Arnesen op de clubsite. "Het was fantastisch om van zo dichtbij te mogen meemaken hoe iedereen en alles binnen de club dagelijks alles doet om Feyenoord nog beter te maken. En tenslotte wil ik ook het legioen nog zeggen: dank voor jullie altijd onvermoeibare steun aan de spelers."

Clubdirecteur Dennis te Kloese stelt dat de club zich niet zal haasten om een vervanger voor Arnesen te vinden. "Die noodzaak is er niet, omdat de transferwindow is afgelopen en we, na het uitvallen van Frank, de afgelopen periode al een werkverdeling hadden opgetuigd die nog wel even kan voortduren. Bovendien staan veel zaken aan de voetbalkant er juist goed voor. Dit zeker ook door Frank zijn inspanningen", besluit Te Kloese.