“Club Brugge moet woensdag winnen wil het overwinteren in de Champions League”

“Club Brugge moet woensdag winnen wil het overwinteren in de Champions League”

05-09-2022 09:40
32

Club Brugge staat woensdag onmiddellijk voor een belangrijke wedstrijd in de Champions League. Het ontvangt Bayer Leverkusen op Jan Breydel, en dat is volgens Marc Degryse een must win. 

Degryse blikte in Het Laatste Nieuws vooruit op de wedstrijd van Club Brugge. Hij denkt dat Club onmiddellijk zal moeten winnen willen ze overwinteren, al bleek dat de afgelopen jaren in de Champions League een probleem. “Club Brugge haalde op eigen veld, over die vijf edities heen, amper 8 op 45. Het scoorde slechts 9 keer terwijl het 32 doelpunten incasseerde. Club wint niet zo gemakkelijk in de Champions League”, vertelt Degryse.

De analist denkt dan ook dat het geen gemakkelijke opgave zal zijn voor blauw-zwart. “Hun tegenstanders weten dat ook. Die komen naar Brugge met de gedachte ‘hier valt wel iets te rapen.’ Net daarom dient Club thuis een reputatie op te bouwen”, besluit hij. 

In ieder geval zal blauw-zwart - in de groep met Porto, Atletico Madrid en Leverkusen - thuis tegen de Duitsers al een grote stap zetten naar iets moois. “Club Brugge moet woensdag winnen wil het overwinteren in de Champions League”, aldus Degryse.