Eerste nederlaag van Roma is meteen een zware, Alli loodst Besiktas naar zege

Eerste nederlaag van Roma is meteen een zware, Alli loodst Besiktas naar zege

04-09-2022 23:29

AS Roma is zondagavond hard onderuit gegaan op bezoek bij Udinese. Tot voor dit weekend stonden de jongens van José Mourinho nochtans op kop van de Serie A. In Turkije was Dele Alli belangrijk voor Besiktas.

Udinese - Roma 4-0
Roma was tot zondag ongeslagen in de Serie A, maar ging alsnog hard onderuit tegen Udinese. Na vier minuten stond het al 1-0 en Rick Karsdorp was de schlemiel: hij wilde de bal met de borst terugspelen op doelman Rui Patrício, maar wingback Destiny Udogie wist ertussen te komen en te scoren.

Na de pauze liep het Romeinse schip pas echt averij op. De uitslag veranderde in 4-0 en doelman Patricio ging zelf ook in de fout. Door de nederlaag staat Roma nu vijfde in de Serie A. Het gat met koploper Napoli is echter slechts één punt.

Ankaragücü - Besiktas 2-3
Met aanwinsten Dele Alli en Wout Weghorst in de basis wilde Besiktas de koppositie verdedigen. Mede dankzij het duo lukte dat: Alli en Weghorst produceerden namelijk samen een treffer. De Nederlander knikte de bal voor de voeten van de Engelsman, die al glijdend wist te scoren. Uiteindelijk won Besiktas met 2-3, waardoor de ploeg nog steeds eerste staat.