Belangrijke overwinning voor Clement in Nice, Embolo verlost dolend Monaco

Belangrijke overwinning voor Clement in Nice, Embolo verlost dolend Monaco

04-09-2022 23:10
3

Philippe Clement zal goed slapen vannacht. Na enkele wisselvallige weken heeft zijn AS Monaco zich herpakt op het veld van OGC Nice. Dankzij een doelpunt van Breel Embolo, meteen het enige van de partij, stapte de club uit het Prinsdom met de drie punten op de bus.

Monaco had de Ligue 1 ingezet met een overwinning, maar na de pijnlijke uitschakeling tegen PSV in de voorrondes van de Champions League zat de klad er serieus in. Van speeldag twee tot en met vijf werd niet meer gewonnen. Dat hebben Clement en co rechtgezet in Nice. Voor de pauze viel er nochtans niet veel te beleven in het Allianz Riviera. Enkel Aleksandr Golovin kon af en toe voor opwinding zorgen met technische hoogstandjes.

Die Golovin kwam in de tweede helft bijzonder dicht bij de openingstreffer. Na alweer een geweldige kapbeweging raakte de Rus echter de stak én Kasper Schmeichel. Het zou evenwel de prelude betekenen voor het winnende doelpunt. In minuut 69 toverde Embolo een lach op het gezicht van Clement. Die voorsprong hield Monaco vast tot het einde.

De manschappen van Clement hebben zo acht punten verzameld uit zes wedstrijden. Daarmee staan ze wel nog steeds in de grijze middenmoot in Frankrijk. Tegenstander Nice lijkt dan weer voor een lastig seizoen te staan. Met amper vijf punten op de teller staat het nét boven de rode streep.