Opvallend: Athletic-held Williams zet mega-reeks voort ondanks opgelopen blessure

Opvallend: Athletic-held Williams zet mega-reeks voort ondanks opgelopen blessure

04-09-2022 19:02
2

Iñaki Williams speelt zondag zijn 237e officiële competitieduel op rij voor Athletic Bilbao. Even leek er met een blessure in het uitduel met Cádiz van afgelopen maandag (0-4 winst) een einde te komen aan deze bizarre reeks. Niets blijkt minder waar. Inaki start zondag tegen Espanyol 'gewoon' in de basis.

Iñaki opende maandag tegen Cádiz de score, waarna hij later dat duel geblesseerd naar de kant moest. In Spanje vreesde men dat hij een enkelblessure had opgelopen die hem wel eens een aantal maanden aan de kant zou kunnen houden. De international van Ghana is echter niet van glas en is om 16.15 uur gewoon van de partij. Hoe hij zo snel is hersteld, en wat precies de ernst van de kwetsuur was, is niet duidelijk. 

De 28-jarige aanvaller, die met de Basken op de vijfde plek staat, komt sinds 2014 uit voor zijn grote liefde. Sindsdien speelde 343 wedstrijden voor de club. Hierin scoorde hij 76 keer. Ook gaf hij 49 assists. Williams is overigens niet de speler met de meeste wedstrijd voor Athletic achter zijn naam. Teamgenoten Iker Muniain (502 keer) en Oscar de Marcos (459 keer) droegen nog vaker het shirt van Los Leones.