Scorende Trossard haalt het van Tielemans in knotsgekke partij met 7(!) doelpunten

04-09-2022 17:11
5

Brighton heeft zondag goede zaken gedaan in de Premier League door Leicester City over de knie te leggen. In Italië moest Bologna FC genoegen nemen met een punt en in Frankrijk verloor promovendus Toulouse FC.

- Leicester City 5-2
Brighton mag tot dusver van een uitstekend seizoen spreken en ook het duel met Leicester werd winnend afgesloten. The Foxes kwamen in de eerste minuut al op voorsprong door Kelechi Iheanacho, maar de thuisploeg liet zich niet gekmaken en kwam na tien minuten al op gelijke hoogte door Luke Thomas. Vijf minuten later pakten de Seagulls zelfs de leiding door Moisés Caicedo. Na ruim een halfuur liet Patson Daka zich gelden met de gelijkmaker na een assist van Tielemans en eindigde een interessante eerste helft in 2-2.

In de tweede helft liep Brighton uit na een uur spelen door Leandro Trossard en deed Alexis Mac Allister er een schepje bovenop met twee treffers. Door de 5-2 overwinning pakt Brighton de vierde plek en is de ploeg van manager Graham Potter bezig aan een uitstekende reeks. Leicester pakte dit seizoen pas één punt en staat stijf onderaan in de Premier League.

Spezia FC - Bologna FC 2-2
Op bezoek bij Spezia is Bologna niet verder gekomen dan een punt. De ploeg kwam na zes minuten op voorsprong door Marko Arnautovic. In de tweede helft kwam Spezia vroeg terug door Simone Bastoni en tot overmaat van ramp maakte Schouten een eigen doelpunt na een klein uur spelen. Arnautovic maakte zijn tweede treffer na ruim een uur spelen en redde zo een punt voor Bologna. In de slotseconde kreeg aanwinst Joshua Zirkzee (ex-RSC Anderlecht) nog een gele kaart bij de bezoekers.

Door de remise moet Bologna genoegen nemen met een vijftiende plek in de Serie A. Spezia doet het iets beter en staat dertiende in Italië.

Clermont Foot - Toulouse FC 2-0
Promovendus Toulouse FC maakte de afgelopen een goede indruk met Brecht Dejaegere, maar de Franse club moest het zondag afleggen tegen Clermont Foot. Door treffers van Maxime Gonalons en Muhammed Saracevic bleef de ploeg met lege handen achter.

Toulouse pakte tot nu toe vijf punten in de eerste zes duels en staan op de vijftiende plaats in de Ligue 1. Clermont weet voor de derde keer te winnen en neemt daarmee de achtste plek over van Stade Rennes.