Haaland spreekt over Bayern-interesse: 'Respectloos tegenover Lewandowski'

Haaland spreekt over Bayern-interesse: 'Respectloos tegenover Lewandowski'

04-09-2022 15:07
2

Bayern München heeft eerder dit jaar interesse getoond in Erling Haaland, dat komt naar voren in een nieuwe Viaplay-documentaire over de Noor. De interesse van Der Rekordmeister werd door hemzelf als respectloos ervaren tegenover collega-topspits Robert Lewandowski, die inmiddels uitkomt voor FC Barcelona.

Diverse Duitse media lieten eerder al weten dat Haaland, die met tien doelpunten in zes Premier League-duels ongekend sterk is begonnen aan zijn periode bij Manchester City, de gedroomde opvolger van Lewandowski moest worden. Dat is echter nooit officieel bevestigd. Hasan Salihamidzic gaf aan Sky Deutschland onlangs wel toe dat er binnen de bestuurskamers van de Duitse kampioen is gesproken over de spits. 

Haaland zelf had te doen met de Pool, voor wie hij ongekend veel respect heeft. "Ik probeer met verplaatsen in Lewandowski. Hij heeft ik weet niet hoeveel goals gemaakt en prijzen gepakt met de club. Ik heb dan echt een beetje medelijden met hem. Tegelijkertijd is het voor hem ook een kans om een volgende stap te zetten in zijn carriére, maar ik vind het respectloos richting hem."

In de documentaire, genaamd Haaland: The Big Decision, vertelt vader Alfie Haaland dat de interesse van Bayern concreet is geweest. Uitendelijk koos zijn zoon voor City, waar ook Real Madrid, of een langer verblijf bij Borussia Dortmund, tot de mogelijkheden behoorden.