Veel zelfvertrouwen bij Charleroi voor de confrontatie met Gent

Veel zelfvertrouwen bij Charleroi voor de confrontatie met Gent

04-09-2022 13:32

Charleroi zal het opnemen tegen een KAA Gent dat door de zege op Anderlecht nieuw leven is ingeblazen. Charleroi verloor vorig weekend tegen de landskampioen maar gelooft volop in haar kansen tegen Hein Vanhaezebrouck

Edward Still is dan ook erg positief voor de wedstrijd van zondag. De trainer van Charleroi is niet meteen het type dat zich laat meeslepen door zijn emoties. Hij is vaak koel maar geeft meestal scherpe analyses. Hij gelooft sterk dat ze vorige week tegen Club Brugge meer verdienden.

"We komen eigenlijk van een onverdiende nederlaag tegen Brugge. We voelden het op het veld en het werd bevestigd in de cijfers”, vertelt Still. “We voetbalden goed mee, en waren soms zelf beter dan hen. Het is een ploeg met enorm veel kwaliteit.” Still gelooft dat de korte flitsen van kwaliteit bij Club Brugge het verschil maakten. Still gelooft dan ook dat het kan verder bouwen op die prestatie. 

Still is niet onder de indruk van Gent. Hij gelooft wel dat het een goed geolied collectief is, maar een die al slechte dagen heeft gehad. "Zoals iedereen heeft ook Gent zwakke punten. We hebben ze geanalyseerd en er tijdens de training aandacht aan besteed”, klinkt het bij Still. “We kunnen iedereen pijn doen, zolang we ons werk maar doen. Het is aan ons om dit te bevestigen"