Barcelona wint vlot van Sevilla, Lewandowski scoort voor de derde speeldag op rij

03-09-2022 23:05
3

FC Barcelona heeft zaterdag een ruime zege op Sevilla - nog zonder Adnan Januzaj - geboekt in La Liga. Robert Lewandowski was weer één van de doelpuntenmakers voor de Catalanen.

Sevilla voerde in de eerste twintig minuten de boventoon en had ook de beste kansen, maar één uitbraak aan de andere kant leverde meteen een doelpunt op. Ousmane Dembélé ging er vandoor en speelde Robert Lewandowski aan. Een lobje van de Pool werd nog voor de lijn weggehaald, maar Raphinha was er als de kippen bij om binnen te werken.

Na 36 minuten rondde Lewandowski het zelf af. Jules Koundé zorgde met een fraaie bal voor de assist tegen zijn oude club. De voormalig Bayern München-spits had kort voor rust zijn tweede kunnen maken, maar Dembélé zag hem over het hoofd. De Franse vleugelaanvaller ging na een snelle uitbraak voor eigen succes, waar afspelen een betere optie leek.

Het derde doelpunt van Barça viel in de tweede helft alsnog. Na een voorzet van Raphinha kopte Koundé terug op Erig García, die van dichtbij afrondde. Het was de tweede assist voor Koundé, die zijn oude liefde daarmee op de pijnbank legde. De Andalusiërs hadden weinig meer te vertellen en daar kon ook invaller Kasper Dolberg geen verandering in brengen.

Frenkie de Jong maakte na 63 minuten zijn opwachting en was al snel dicht bij een treffer. De Nederlander kon net niet bij de bal, nadat Sevilla-keeper Bono had gered op een lobje van Lewandowski. Daardoor bleef het bij 0-3. Barça heeft na vier duels tien punten, twee minder dan Real Madrid. Voor Sevilla nemen de zorgen toe met nog altijd pas één puntje.