De Bruyne met assist, maar Bailey zorgt voor punt: ook Atlético verspeelt punten

De Bruyne met assist, maar Bailey zorgt voor punt: ook Atlético verspeelt punten

03-09-2022 20:40
1

Het is Manchester City zaterdagavond niet gelukt het uitduel met Aston Villa winnend af te sluiten. Erling Haaland tekende op assist van Kevin De Bruyne voor zijn tiende treffer in zes wedstrijden, maar dat was niet genoeg voor de zege. Club Brugge-tegenstander Atlético Madrid trad in Spanje op tegen Real Sociedad en ook Los Colchoneros lieten twee dure punten liggen in het uitduel. 

Aston Villa - Manchester City 1-1
Manchester City verspeelde twee weken geleden al dure punten tegen Newcastle United (3-3) en mocht het zaterdagavond tegen laagvlieger Aston Villa opnemen. De club uit Birmingham haalde in aanloop naar het duel slechts drie punten en verloor vier van de vijf wedstrijden. City was vrijwel direct de betere ploeg, terwijl Aston Villa op de counter probeerde te spelen. De tactiek van The Villains pakte in de eerste helft goed uit, gezien City geen gaatje wist te vinden in de verdediging. Beide ploegen gingen rusten met de brilstand. 

In het tweede bedrijf sloeg City snel toe en was het, wie anders, Erling Haaland. De Noor werd door De Bruyne prima bediend bij de tweede paal en tekende voor zijn tiende treffer. Daar had de spits slechts zes wedstrijden voor nodig. Na de openingstreffer werd Aston Villa verder in de verdrukking gespeeld, maar kwam de ploeg verrassend genoeg langszij. Uitgerekend ex-KRC Genkspeler Leon Bailey zette zijn ploeg naast City. Het was een klap die City, ondanks ruim zeventig procent balbezit, niet meer te boven kwam. Door de remise komt City op veertien punten te staan en staat Arsenal boven The Citizens. Bovendien moeten de Londenaren zondag nog in actie komen. 

Real Sociedad - Atlético Madrid 1-1

Atlético Madrid ging zaterdagavond op bezoek om het lastige uitduel met Real Sociedad af te werken. De ploeg van Diego Simeone kwam vroeg in het duel op voorsprong door toedoen van Alvaro Morata. Sociedad deed zeker niet onder aan Los Colchoneros, maar gingen wel met een 0-1 achterstand de rust in. 

Sociedad gaf de moed in het tweede bedrijf echter niet op en werd daar vrij snel voor beloond. Na tien minuten spelen was het Umar Sadiq, die ooit nog bij NAC Breda speelde, die voor de gelijkmaker tekende. Simeone deed in de slotfase nog een verdedigende wissel en haalde Yannick Carrasco naar de kant voor Mario Hermoso.

In de slotseconde leek Atlético nog de winnende te maken, maar de scheidsrechter paste niet de voordeelregel toe. Door het gelijke spel blijft Atlético op de zesde plaats steken met zeven punten. Real Sociedad blijft op eenzelfde aantal punten steken. Real Madrid is als enige club nog foutloos in Spanje, terwijl Barcelona later op de zaterdagavond in actie komt tegen Sevilla FC.