Union-tegenstander Union Berlin pakt punten van Bayern München af

03-09-2022 18:10

Bayern München is voor de tweede week op rij tegen puntenverlies aangelopen in de Bundesliga. Man in vorm Sheraldo Becker deed namens Union Berlin Der Rekordmeister pijn.

Union Berlin - Bayern München 1-1
Sheraldo Becker was in de eerste vier Bundesliga-duels al goed voor vier goals en twee assists namens Union Berlin. In de vijfde wedstrijd tegen Bayern München liet nummer vijf niet lang op zich wachten. De Nederlandse vleugelspits nam een vrije trap van Christopher Trimmel knap in één keer op de schoen: 1-0. Bayern kwam die tegenslag snel te boven dankzij Joshua Kimmich, die de bal terug kreeg na een hoekschop en hard raak schoot in de verre hoek.

Bayern wist niet door te drukken, al zag Leroy Sané tien minuten voor rust nog een goede kans gekeerd worden. Coach Julian Nagelsmann bracht in de tweede helft Thomas Müller, Ryan Gravenberch en Serge Gnabry om wat te forceren, maar het was Manuel Neuer die zich onderscheidde. Met een gewelde redding voorkwam de doelman de 2-1.

Bayern kwam zelf echter ook niet meer te scoren, waardoor het opnieuw averij oploopt. De titelhouder heeft nu elf punten, éen minder dan Borussia Dortmund. Union Berlin is met elf op vijftien goed begonnen aan de competitie. In de Europa League komt het binnenkort Union tegen.

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 2-3
Bayer Leverkusen blijft worstelen in de Bundesliga. Het begin van de match was voor de thuisploeg nog hoopvol. Karim Demirbay liet doelman Mark Flekken al na zestien minuten kansloos. In de tweede helft draaide Freiburg het echter snel om. Matthias Ginter kopte raak uit een hoekschop en vervolgens profiteerde Michael Gregoritsch van geklungel bij Leverkusen.

Parick Schick maakte nog wel gelijk op aangeven van aanwinst Callum Hudson Odoi, maar het ging alsnog mis voor Die Werkself. Invaller Ritsu Doan werd de matchwinner, nadat hij na een hoekschop op de goede plaats stond. Leverkusen blijft daardoor steken op drie punten.