'Tijdsloten voor bierverkoop voor supporters tijdens WK in Qatar'

'Tijdsloten voor bierverkoop voor supporters tijdens WK in Qatar'

03-09-2022 16:41
7

Persbureau Reuters meldt dat er tijdens het WK 2022 in Qatar op zeer beperkte wijze bier wordt geschonken in de stadions. De verkoop van alcohol is alleen toegestaan voor en na de wedstrijd, maar niet tijdens het duel zelf.

Vanaf drie uur voordat een wedstrijd begint, kunnen liefhebbers een alcoholische versnapering kopen. Vervolgens gaat de verkoop weer op slot tijdens het duel dat wordt afgewerkt. Eén uur na het einde van een wedstrijd kan men weer alcohol kopen. Bier mag vanaf 18.30 uur verkocht worden tot uiterlijk 01.00 uur 's nachts.

In Qatar wordt een ontmoedigend beleid rondom alcohol gevoerd. Alleen bars en restaurant van sommige hotels mogen alcohol schenken. Toeristen (21+) kunnen in daarvoor aangewezen winkels alcohol kopen, mits zij daarvoor speciale toestemming hebben.

Daarnaast meldde persbureau DPA eerder al dat er verkooppunten van alcohol komen in het gebied waar fans door een veiligheidscontrole moeten en de plek waar ze hun wedstrijdticket moeten laten zien. Tijdens het WK zouden fanzones zijn toegestaan. Tijdens het WK voor clubteams in 2019 werd er destijds al alcohol geschonken.