Rangers gaat pijnlijk onderuit in Old Firm, Celtic haalt het van grote rivaal

03-09-2022 15:31

Rangers FC is zaterdagmiddag bijzonder hard onderuit gegaan in de Old Firm Derby. Celtic won in het verhitte treffen met 0-4 van zijn aartsrivaal. Daardoor ziet de voormalige tegenstander van Union de achterstand op Celtic nog wat vergroten.

De wereldberoemde Old Firm Derby staat altijd garant voor spektakel en dat was op Celtic Park niet anders. Na acht minuten was de brilstand namelijk al van het scorebord af. Liel Abada schoot de bal in één keer op het doel van Rangers, terwijl doelman Jon McLaughlin zwak ingreep: 1-0.

Na de openingstreffer had Rangers de bal het meest in bezit, maar Celtic bleef het gevaarlijkst. Dat kwam ook doordat de ploeg van Van Bronckhorst erg zwak verdedigde. Dat resulteerde ook in de 2-0: Rangers was niet scherp bij een snelle vrije trap van Celtic, waardoor aanvaller Jota in alle vrijheid aangespeeld kon worden. De Portugees stiftte de bal vervolgens vanuit een erg moeilijke hoek knap in het doel.

Voor rust werd het zelfs nog erger voor Rangers. In de veertigste minuut maakte Abada zijn tweede treffer van de middag door de bal door de benen van McLaughlin te rammen. De wedstrijd was daardoor na veertig minuten eigenlijk al gespeeld. In de tweede helft bepaalde via invaller David Turnbull de eindstand op 4-0 voor Celtic. Daardoor staat Rangers na zes competitieduels al vijf punten achter op aartsrivaal Celtic.