Yaremchuk treedt bij Club Brugge in de voetsporen van Dost en Wang

Yaremchuk treedt bij Club Brugge in de voetsporen van Dost en Wang

03-09-2022 16:05 Laatste update: 18:40
6

Op maandag stelde Club Brugge Roman Yaremchuk voor als nieuwe aanwinst. Vrijdag debuteerde de Oekraïner voor blauw-Zwart. Tegen Cercle Brugge liet hij meteen de netten trillen. Door te scoren bij zijn debuut voor Club Brugge komt Yaremchuk in een illuster rijtje terecht.

Club Brugge betaalde zestien miljoen euro aan Benfica om Yaremchuk over te nemen. Tegen Cercle Brugge begon de spits op de bank. Na 63 minuten gooide Carl Hoefkens Yaremchuk voor de leeuwen in de Brugse derby. Lang had de spits niet nodig om zijn rekening bij Club Brugge te openen. Via een afgeweken schot zette Yaremchuk in de 82e minuut de 4-0 eindstand op het bord.

Sinds de invoering van de Play-Offs zijn er nog niet al te veel spelers die bij hun debuut scoorde voor Club Brugge. Bas Dost deed het Yaremchuk voor in januari 2021. Tegen STVV trof de Nederlander raak. Dost had trouwens een patent op scoren bij zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever. Bij VfL Wolfsburg, Sporting Lissabon & Eintracht Frankfurt kwam de spits eveneens tijdens zijn debuut tot scoren.

De voorgangers van Yaremchuk
Bij Club Brugge heeft Yaremchuk naast Dost nog maar een paar andere spelers – die sinds de invoering van de Play-Offs – scoorden bij hun debuut voor Blauw-Zwart. Het gaat om: Thomas Meunier, Víctor Vázquez, Mushaga Bakenga, Shangyuan Wang, Björn Engels, Kehinde Fatai, Nicolás Castillo, Felipe Gedoz, Wesley en David Okereke.

In totaal deden 49 spelers het in de geschiedenis van Club Brugge voor. In die lijst zien we naast de eerder genoemde namen ook nog illustere voorgangers zoals Andrés Mendoza, Ivan Perisic, Jan Ceulemans, Ulrik Le Fevre en Erwin Vandendaele.