Duivels strijken neer in JPL: Geen blijk van grote weelde voor nationale ploeg

Duivels strijken neer in JPL: "Geen blijk van grote weelde voor nationale ploeg"

03-09-2022 12:14
6

Het is een bijzondere zomertransferperiode geworden in de Jupiler Pro League (en die is nog niet eens afgelopen). Met Toby Alderweireld (Royal Antwerp FC), Dedryck Boyata (Club Brugge) en nu ook Jan Vertonghen (RSC Anderlecht) zochten liefst drie gelauwerde Rode Duivels hun heil in onze vaderlandse competitie. Een teken aan de wand in de ogen van Peter Vandenbempt.

Ook de journalist van Sporza is opgevallen dat enkele ervaren Duivels richting de Jupiler Pro League zijn vertrokken. "Vertonghen komt net als Boyata en Alderweireld terug naar België en ook het dossier-Chadli wordt door Charleroi in de gaten gehouden", weet Vandenbempt. Chadli zit volledig op een zijspoor in Turkije. Naar verluidt heeft ook KVC Westerlo een oogje op hem laten vallen. Eerder kwam de aanvaller in ons land al uit voor Anderlecht.

Hoe moeten we die terugkeer/komst van die internationals nu inschatten? Niet al te rooskleurig, als het van Vandenbempt afhangt. "Je zou kunnen zeggen dat het leuk is voor de Belgische competitie, maar tegelijkertijd is het natuurlijk geen blijk van grote weelde voor onze nationale ploeg", klinkt het. "Want zeker Alderweireld en Vertongen waren op de top van hun kunnen onbetwiste titularissen bij een topclub in de Premier League."

Van Tottenham Hotspur naar Qatar of Benfica en vervolgens richting Belgische top in enkele jaren tijd, dat geeft een duidelijk signaal, oordeelt Vandenbempt. "Dat ze nu in de Belgische competitie komen, betekent ook dat ze toch al in een volgende fase van hun carrière zitten." Vertonghen kondigde al aan dat hij na zijn tweejarige verbintenis bij Anderlecht hoogstwaarschijnlijk zijn schoenen aan de haak hangt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie