Vranckx beproeft geluk bij Milan: Grote stap in mijn carrière, hopelijk kampioen

Vranckx beproeft geluk bij Milan: "Grote stap in mijn carrière, hopelijk kampioen"

03-09-2022 11:40

Met Aster Vranckx is er op de slotdag van de Italiaanse zomermercato nog een vierde landgenoot geland bij AC Milan. Het jeugdige talent wordt uitgeleend door VFL Wolfsburg. In een eerste interview met het digitale huis van I Rossoneri mag Vranckx zich al eens voorstellen.

Wolfsburg is uiteraard geen misselijke club, maar de mythische proporties van AC Milan, dat is toch nog even iets anders, beseft ook Vranckx zelf. "Voor mij is dit een grote stap in mijn carrière", klinkt het. De middenvelder is meteen ook razend ambitieus. "Hopelijk spelen we opnieuw kampioen. Voor mij betekent dit dat er geen limieten zijn in het leven. Je moet gewoon gaan voor jouw dromen en nooit opgeven."

Op de vraag om zijn kwaliteiten even te beschrijven, laat Vranckx een zelfzekere indruk na. "Ik ben een middenvelder met veel loopvermogen, kracht en goede voeten", doet hij de rood-zwarte fans alvast watertanden. De Belgische enclave in Milaan heeft hem mede overtuigd om voor de modestad te kiezen. "Het is ook leuk dat er andere Belgen aanwezig zijn. Alexis (Saelemaekers, nvdr.) en Divock (Origi, nvdr.) ken ik, maar niet zo goed als Charles (De Ketelaere, nvdr.). Hij vertelde me dat dit een erg goede club is. Ik voelde me dan ook meteen op mijn gemak toen ik hier toekwam."

Vanzelfsprekend heeft Vranckx een bepaald beeld in zijn hoofd over de club. "Wanneer ik aan AC Milan denk, denk ik voornamelijk aan spelers als Ronaldinho en Kaka. Naar wat ik gehoord heb is het wel zeer tactisch in deze competitie", vertelt hij. Tot slot legt Vranckx nog uit waarom hij voor het nummer 40 gekozen heeft. Dat blijkt zijn eerste rugnummer ooit geweest te zijn als speler. Goede herinneringen dus.