Milanese derby belooft vuurwerk: 'De Ketelaere enige Belg aan aftrap verwacht'

Milanese derby belooft vuurwerk: 'De Ketelaere enige Belg aan aftrap verwacht'

03-09-2022 10:16
9

Zaterdagavond valt het leven even stil in Milaan. Om 18u wordt daar de aftrap gegeven van de stadsderby tussen AC Milan en Internazionale, die vorig seizoen een strijd op leven en dood leverden om de Scudetto in de wacht te slepen. Vanuit Belgisch oogpunt wordt het uitkijken naar een basisstek voor Charles De Ketelaere.

Kampioen Milan tegen runner-up Inter, dat zou vuurwerk moeten geven. Wie zeker geen vuurpijl de lucht in zal schieten, helaas, is Romelu Lukaku. De teruggekeerde aanvalsleider van Inter sukkelt met een blessure en is daardoor niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Zijn plekje naast Lautaro Martinez wordt ingenomen door ouderdomsdeken Edin Dzeko.

Aan de rossoneri-zijde is er sinds deze transferzomer aan Belgisch bloed geen gebrek. Met Charles De Ketelaere, Divock Origi, Alexis Saelemaekers en last-minute aanwinst Aster Vranckx lopen er vier landgenoten rond op Milanello. In de Derby della Madonnina heeft Stefano Pioli enkel een basisplek gereserveerd voor De Ketelaere, weet Gazzetta dello SportDe Bruggeling krijgt een vrije rol in steun van diepe spits Olivier Giroud.

Origi, Saelemaekers en Vranckx moeten vrede nemen met een stekje op de bank. In het geval van die eerste is dat al een stap vooruit, want ook hij had de laatste dagen last van een kwaaltje.