Comeback van RWDM tegen RSCA Futures, Jong Genk doet hetzelfde tegen SL16

02-09-2022 21:50
10

De speeldag in de Challenger Pro League werd geopend met drie beloftenploegen en RWDM. Op bezoek bij RWDM leek RSCA Futures de partij te winnen, maar gaf het een dubbele voorsprong uit handen tegen de thuisploeg. Jong Genk kon dan weer voor een comeback zorgen tegen SL16.

RWDM – RSCA Futures (2-2)
De RSCA Futures, met Anouar Ait El Hadj en nieuwkomer N'Diaye in de basis, hoopten in de Brusselse derby tegen RWDM op een goed resultaat. RWDM had na het verlies tegen Club NXT dan weer wat goed te maken voor eigen publiek.

In de gelijkopgaande wedstrijd was het wachten op doelpunten, maar waren de beste kansen wel voor de thuisploeg. Ondanks die goede kansen was het paars-wit dat kon vieren en via Duranville net voor rust op voorsprong kwam.

RWDM hoopte in de tweede helft die gelijkmaker te vinden, maar het was Anderlecht dat de wedstrijd helemaal overnam en de beste kansen kreeg. Het doelpunt leek maar niet te vallen, maar in de laatste tien minuten wist Michez de partij toch in het voordeel van Anderlecht te beslissen. Het werd nog even spannend na een laat RWDM-doelpunt. De echte derby werd uiteindelijk nog een RWDM-feest nadat de thuisploeg er in het slot nog 2-2 van wist te maken.

SL16 FC – Jong Genk (2-2)
In de belangrijke partij tegen SL16 FC en Jong Genk zochten beide ploegen naar drie punten. Beide ploegen wisten enkele kansen te verzilveren en de jonge doelman van Standard moest ook het vaakst in actie komen, maar het doelpunt werd wel gescoord door de Rouches.

Na een kwartier voetballen bracht Brrou SL16 op aangeven van Noah Ohio de Rouches op voorsprong. Net voor rust werd het via Ohio zelfs nog 2-0 voor Standard.

In de tweede helft was het lang wachten op een antwoord van de bezoekers, maar kregen we dat twintig minuten voor tijd toch. Kelvin John maakte het met de aansluitingstreffer toch nog spannend en gaf Genk weer hoop op punten.

De comeback werd helemaal voltooid nadat Diawara er tien minuten voor tijd in was geslaagd om Genk weer op gelijke hoogte te brengen. SL16 gaf de dubbele voorsprong uit handen en moest plots zelfs nog vrezen voor verlies. Een vijfde doelpunt in de wedstrijd kregen we echter niet meer, het bleef 2-2.