OFFICIEEL: Chelsea gelooft in jeugdproduct Broja en verlengt contract tot 2028

OFFICIEEL: Chelsea gelooft in jeugdproduct Broja en verlengt contract tot 2028

02-09-2022 23:14

Chelsea FC heeft het contract van Armando Broja opengebroken en tot 2028 verlengd. De Albaanse spits kwam dit seizoen al drie keer in actie voor de ploeg van Thomas Tuchel en The Blues hebben alle vertrouwen in de speler. 

Dat meldt Chelsea via de officiële kanalen. Broja doorliep de jeugdopleiding bij Chelsea en werd in het seizoen 2020-2021 uitgeleend aan Vitesse. De spits keerde terug naar Londen en kwam het afgelopen seizoen uit voor Southampton FC. Vanwege zijn groei en jonge leeftijd ziet Chelsea de spits als een speler voor de lange termijn. Broja kon op meerdere aanbiedingen rekenen tijdens de transferperiode, onder meer van West Ham United, maar de spits blijft in Londen. 

Broja kan zelf moeilijk geloven dat de club zoveel vertrouwen in hem heeft. "Ik ben lost for words", zegt de spits op de clubsite. "Dit is de club waar ik altijd van heb gedroomd om voor te spelen. Ik ben hier al sinds ik een jongetje was dus het is een waanzinnig gevoel voor mij en mijn familie."

Chelsea-eigenaar Todd Boehly is blij Broja langer vast te kunnen leggen. "We zijn erg blij dat Armando voor Chelsea heeft gekozen. Hij is een jonge en goede spits en maakt een groot onderdeel uit van onze toekomstplannen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s