Broos ziet met Yaremchuk en Jutgla een nieuw koningskoppel bij Club Brugge

Broos ziet met Yaremchuk en Jutgla een nieuw koningskoppel bij Club Brugge

02-09-2022 19:22
6

Club Brugge haalde deze zomer nog uit met de komst van Roman Yaremchuk. De aanvaller moet voorin voor extra concurrentie gaan zorgen. Hugo Broos gelooft alvast in de slaagkansen van Yaremchuk.

Volgens de ex-trainer en speler van Club Brugge heeft Blauw-Zwart ook een goede speler in huis gehaald. “Yaremchuk is het type spits dat bij Club past: het iets robuustere type, iemand die werkt, loopt en scoort", klinkt het bij Krant van West-Vlaanderen.

Met Ferran Jutgla heeft Club Brugge al een sterke spits in huis gehaald. Volgens Broos is hij echter een ander type dan Yaremchuk. "Jutglà is een spits die wat meer ruimte nodig heeft, die het wat moeilijker heeft in de fysieke duels in de korte ruimte. Hij is ook niet zo groot, dus voorzetten om te koppen is niet echt zijn spel.”

Broos gelooft dan ook dat Yaremchuk een goede toevoeging is op het aanvalsspel van Club Brugge. "In sommige wedstrijden heb je als diepe spits meer iemand nodig als Yaremchuk – of Dost of Wesley: een spits die groot en sterk is, een bal kan bijhouden en kopbalsterk is. Ik denk daarom dat Yaremchuk-Jutglà en Yaremchuk-Lang beter werkt dan Jutglà-Lang", besluit hij.