Chelsea neemt middenvelder van Juventus over en laat Gilmour gaan naar Brighton

Chelsea neemt middenvelder van Juventus over en laat Gilmour gaan naar Brighton

02-09-2022 10:30

Chelsea FC heeft Denis Zakaria binnengehaald. De middenvelder wordt gehuurd van Juventus en Chelsea bedingt een optie tot koop.

Zakaria trok vorig jaar van Borussia Mönchengladbach naar Juventus, maar kwam in bij de Oude Dame amper aan spelen toe. In alle competities speelde hij in vijftien matchen. Nadat Chelsea naast het net viste voor Edson Álvarez van Ajax en bij PSV voor Ibrahim Sangaré, kwam Zakaria serieus in beeld. Op Stamford Bridge moet de 25-jarige Zwitser concurreren met onder meer N'Golo Kanté, Jorginho en Mateo Kovacic.

Billy Gilmour
Chelsea nam in de sloturen van de transferperiode definitief afscheid van Billy Gilmour. De 21-jarige middenvelder trekt voor een bedrag van omgerekend 10,4 miljoen euro naar Brighton & Hove Albion. De Schot speelde sinds 2017 voor Chelsea, alvorens de jeugdopleiding van Rangers FC te hebben doorlopen. Het afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan Norwich City en vertrekt permanent naar Brighton. Daar wordt hij ploegmaat van Leandro Trossard en ex-Unionisten Deniz Undav en Kaoru Mitoma.