OFFICIEEL: Chelsea haalt met Aubameyang vervanger voor Lukaku binnen

OFFICIEEL: Chelsea haalt met Aubameyang vervanger voor Lukaku binnen

02-09-2022 08:00
1

Ooit nog kapitein bij Arsenal, nu tekent Pierre-Emerick Aubameyang bij Chelsea. Zo maakte de Londense club bekend in de nacht van donderdag op vrijdag. Aubameyang verlaat zo al na zeven maanden FC Barcelona.

De Gabonese spits heeft een tweejarig contract getekend op Stamford Bridge. Bij Chelsea moet Auba de het vertrek van Rode Duivel Romelu Lukaku (Internazionale) en Timo Werner (RB Leipzig) opvangen. Begin augustus zou Aubameyang al in gesprek zijn geweest met de Londense club. Door de hoge vraagprijs van Barcelona en de twijfels van eigenaar Todd Boehly sleepte de deal lang aan. Aubameyang komt voor twaalf miljoen euro naar Londen, plus Marcos Alonso.

"Pierre-Emerick is een elitespits met een staat van dienst in de Premier League", zei Chelsea-eigenaar Boehly op de clubsite. "We zijn verheugd hem binnen te hebben in het nieuwe tijdperk van Chelsea. We kijken uit om met hem te werken."

Marcos Alonso
Alonso heeft vlak voor het verstrijken van de deadline zijn contract verscheurd. De Spaanse verdediger is in de deal betrokken en maakt de omgekeerde beweging. Naar verwachting wordt hij vrijdagochtend gepresenteerd door Barcelona.