OFFICIEEL: Soler verlaat Valencia na 14 jaar en trekt naar PSG

OFFICIEEL: Soler verlaat Valencia na 14 jaar en trekt naar PSG

01-09-2022 21:27

Paris Saint-Germain heeft de komst van Carlos Soler wereldkundig gemaakt. De Spaanse middenvelder komt voor achttien miljoen euro over van Valencia en tekent een contract tot 2027 in Parijs.

De transfersom van achttien miljoen kan nog oplopen tot 21 door verschillende bonussen. Met deze transfer komt er wel een einde aan een achttienjarig dienstverband van Soler bij Valencia. Op het middenveld van PSG gaat hij de concurrentiestrijd aan met een andere Spaanse aanwinst. Onlangs werd ook Fabián Ruiz overgenomen van Napoli. Met Julian Draxler, Idrissa Gueye en Leandro Paredes hoeft Soler geen rekening meer te houden. Zij vertrokken alle drie op deadline day uit Parijs.

Soler reageert erg blij op zijn overstap naar de Franse hoofdstad. "Ik ben heel gelukkig met dit nieuwe avontuur in mijn loopbaan", vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. "Ik ben trots en kan niet wachten om aan de slag te gaan met mijn ploeggenoten. Dinsdag spelen we in eigen huis onze eerste Champions League-wedstrijd. Dat is voor mij de ideale kans om alles te leren kennen. Ik ben er zeker van dat die dag een mooi feest wordt voor zowel mij, de fans en het team."