OFFICIEEL: Willems mag transfervrij zoeken naar nieuwe club na contractontbinding

OFFICIEEL: Willems mag transfervrij zoeken naar nieuwe club na contractontbinding

01-09-2022 20:10
8

Het contract van Jetro Willems bij SpVgg Greuther Fürth is officieel ontbonden. De 28-jarige Nederlandse vleugelverdediger mag door zijn transfervrije status op zoek naar een nieuwe club.

De linksback speelde sinds vorig jaar zomer voor Greuther Fürth, de club die vorig seizoen op de laatste plaats eindigde in de Bundesliga en daardoor degradeerde. Die club nam hem transfervrij over van Eintracht Frankfurt. De Europa League-winnaar van vorig seizoen nam Willems in 2017 voor 4,5 miljoen euro over van PSV. In 2019 vertrok de vleugelverdediger voor een jaar op huurbasis naar Newcastle United.

Willems maakte furore in Nederland, nadat hij op het Europees Kampioenschap van 2012 basisspeler werd voor het Nederlands elftal. Net nadat hij door PSV werd overgenomen van Sparta, besloot Bert van Marwijk hem mee te nemen naar het eindtoernooi. Hij speelde als basisspeler de groepswedstrijden op dat EK. Maar al die duels gingen verloren, waardoor Oranje niet eens door de groepsfase heen kwam.

Waar de toekomst ligt van Willems is nog onbekend. Er zijn nog geen clubs die zich direct hebben gemeld voor de Nederlander.