OFFICIEEL: KVO past dubieus trucje weer toe en verhuurt aanwinst direct aan Nancy

OFFICIEEL: KVO past dubieus trucje weer toe en verhuurt aanwinst direct aan Nancy

01-09-2022 17:00
8

Zusterclubs KV Oostende en AS Nancy hebben opnieuw zaakjes gedaan met elkaar. De Kustboys hebben de inkomende transfer van Thomas Robinet afgerond, maar verhuren die kersverse aanwinst meteen door aan de vrienden uit Frankrijk.

Oostende maakt via haar sociale media bekend dat Robinet zich voor vier jaar verbonden heeft aan de club. Het voorbije jaar kwam de Franse aanvaller uit voor Chateauroux, in de Franse derde klasse. Daar leverde hij uitstekende prestaties af. Met achttien treffers kroonde Robinet zich er tot clubtopschutter. Dat is KVO niet ontgaan.

Of moeten we zeggen: dat is Nancy niet ontgaan? Hoewel Robinet dus bij KVO getekend heeft, gaat hij wel degelijk aan de slag in zijn thuisland. Het is lang niet de eerste keer dat beide clubs dat trucje bovenhalen, tot grote onvrede van een deel van de KVO-supporters. Nancy sukkelt immers al jaren met financiële problemen en heeft het zelf dan ook moeilijk om spelers aan te trekken.

Sportieve baas Gauthier Ganaye dekt zich dan ook onmiddellijk in bij het bericht. "KVO-fans zullen zich misschien vragen stellen, maar als we dergelijke deals sluiten, is dat omdat we overtuigd zijn dat alle partijen er wel bij varen", luidt zijn uitleg.