OFFICIEEL: Manchester City herenigt Akanji met Haaland

OFFICIEEL: Manchester City herenigt Akanji met Haaland

01-09-2022 13:32

Manchester City heeft zich nog versterkt met een nieuwe verdediger. Manuel Akanji komt over van Borussia Dortmund, maakt de Premier League-kampioen op Deadline Day bekend.

Manchester City betaalt naar verluidt 17,5 miljoen euro. Akanji moet in het Etihad Stadium de concurrentie aangaan met Rúben Dias, John Stones, Aymeric Laporte en Nathan Aké. Die twee laatstgenoemde kampen momenteel echter met blessures, waardoor manager Pep Guardiola de 27-jarige Zwitser er graag bij wilde. Hij wordt bij The Citizens herenigd me Erling Haaland, die deze zomer dezelfde route bewandelde.

Akanji had nog maar een eenjarig contract, waardoor Dortmund instemde met de deal. De 1.88 meter lange mandekker maakte in de eerste speelronden in de Bundesliga al geen deel uit van de selectie van Die Schwarzgelben, omdat hij zijn zinnen had gezet op een transfer. Met de komst van Niklas Süle en Nico Schlotterbeck nam de concurrentie bovendien toe.

Sportief directeur Sebastian Kehl van Dortmund neemt 'heel goede speler' Akanji weinig kwalijk, liet hij onlangs al weten. "Maar op basis van zijn uitspraken en zijn beslissing om zijn contract niet te verlengen hebben we andere plannen gemaakt." Akanji kwam in 2018 over van FC Basel.