Eleven Sports reageert: “Zo'n kalender opstellen is ontzettend moeilijk”

Eleven Sports reageert: “Zo'n kalender opstellen is ontzettend moeilijk”

01-09-2022 09:35
15

De kalendercommissie van de Pro League en Eleven Sports kregen de afgelopen dagen woede over zich heen. Opnieuw waren clubs niet tevreden met de nieuwe kalender. Dit keer was KV Oostende de gebeten hond.

De kustploeg kreeg namelijk een midweekverplaatsing om 18u30 - praktisch onmogelijk voor supporters - en maar liefst drie zondagavondwedstrijden om 21u. 'Maandag is voor de meeste mensen een werkdag. Bovendien moeten de kinderen op maandag naar school. Zij mogen al helemaal een kruis maken over een zondagavondwedstrijd. En dat dus drie keer na elkaar’, klonk het bij KVO.

Eleven Sports wordt al langer op de korrel genomen door supporters en clubs. Sinds het de rechten in handen heeft veranderde het de speeluren drastisch.

De rechterhouder reageerde nu via De Tijd op de aantijgingen. “Zo'n kalender opstellen is ontzettend moeilijk. Als er wijzigingen kunnen gebeuren, staan we daar altijd voor open. Dat hebben we al bewezen door het maandagavondvoetbal naar zaterdag te verleggen. We zullen ook in gesprek gaan met de supportersfederaties die daarom gevraagd hebben. Maar de manoeuvreerruimte is nu eenmaal beperkt”, vertelde Jan Mosselmans, programmadirecteur bij Eleven Sports.