Vanaken evalueert de voorbije weken bij Club Brugge: “Het is een dubbel gevoel”

Vanaken evalueert de voorbije weken bij Club Brugge: “Het is een dubbel gevoel”

01-09-2022 07:15 Laatste update: 07:58
70

Hans Vanaken tekende woensdag een nieuw contract bij Club Brugge. De middenvelder vertrekt dus niet naar de Premier League, en dat voelt dubbel. Dat vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Vanaken haalde een contract bij blauw-zwart tot 2027 binnen, maar geen transfer naar West Ham. “Het is een dubbel gevoel. Club heeft twee keer een bod van West Ham geweigerd en vroeg meer. Mijn standpunt was altijd dat de drie partijen een akkoord moesten vinden. Dat werd met de dag moeilijker”, getuigt hij aan de krant.

Toch is Vanaken ook realistisch. Hij beseft dat Club in een moeilijke onderhandelingssituatie zat. “Ik ben natuurlijk 30 jaar en een meerwaarde zou ik voor hen niet meer opleveren. Er is enorm veel gebabbeld. Er waren veel telefoontjes doorheen de week. Met de club, maar ook met mijn familie en makelaars.”

Ondanks de vele pogingen van Vanaken en West Ham draaide het dus niet uit op een transfer. Nu kan Vanaken met Club Brugge verder focussen op de competitie en de Champions League. Club ontvangt vrijdag al Cercle thuis, en dan zal Vanaken ongetwijfeld gevierd worden.