OFFICIEEL: Younes keert terug naar de Eredivisie, Duitser tekent bij FC Utrecht

OFFICIEEL: Younes keert terug naar de Eredivisie, Duitser tekent bij FC Utrecht

31-08-2022 21:07

FC Utrecht haalt Amin Younes officieel terug naar Nederland, meldt de club via de officiële kanalen. De 29-jarige Duitser wordt voor een seizoen gehuurd van het Saoedische Ettifaq FC.

De international van Duitsland loerde op een terugkeer in Europa en heeft die nu officieel binnen. Bij FC Utrecht komt Younes oude bekenden tegen als Nick Viergever van Ajax en Bas Dost van Eintracht Frankfurt. Na een periode bij Ajax ging Younes naar Napoli, waar hij niet echt goed uit de verf kwam. Na een huurperiode bij Eintracht Frankfurt werd hij in de winter van dit jaar verkocht aan Ettifaq FC.

Technisch directeur Jordy Zuidam is ook met deze aanwinst erg blij. "Amin is een creatieve speler die met zijn acties een wedstrijd open kan breken. Het zegt genoeg dat hij vorig jaar is uitgekomen voor de Duitse nationale ploeg. Hij ging vorig jaar naar Ettifaq FC, maar Amin is tot de conclusie gekomen dat hij liever in Europa wil spelen zodat hij dichter bij zijn vrouw en kind is. Hij heeft een groot offer gebracht om deze stap mogelijk te maken. Dus dat zegt veel over hoe graag hij dit wil."