PSV boekt monsterscore tegen Volendam, Bakayoko zet de eindstand op het bord

31-08-2022 20:46

PSV heeft woensdag de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam met speels gemak weten te winnen. De bezoekers legden de ploeg van Ruud van Nistelrooij geen strobreed in de weg: 7-1. Bij PSV waren Xavi Simons en Cody Gakpo de uitblinkers. Onze landgenoot Johan Bakayoko zette de eindstand op het bord.

De wedstrijd zou eigenlijk al eerder worden gespeeld, maar vanwege Europese verplichtingen van PSV was de KNVB bereid mee te denken. Bij PSV had Gakpo een basisplaats. Southampton is concreet voor de aanvaller, maar blijkbaar niet zo concreet dat een transfer dichtbij is. Ook Bakayoko mocht starten. Bij Volendam waren er basisplaatsen voor ex-KRC Genk speler Carel Eitinge en Robert Mühren (ex-Zulte Waregem).

PSV had het geluk dat het niet diep hoefte te gaan tegen Volendam, maar dat lag vooral aan Volendam. Al na 25 seconden kon Simons scoren nadat de verdediging er niet goed uitzag. Gakpo tekende 25 minuten later vanaf de stip voor de 2-0 en zorgde vlak voor rust ook voor 3-0, waarna Henk Veerman weer iets terugdeed. Ondanks de tegengoal werd het nooit echt spannend in Eindhoven. Het had voor rust zomaar 6-0 of 7-0 kunnen staan.

Het bleek in de tweede helft een kwestie van de schade beperken voor PSV, dat via een eigen goal van Brian Plat al snel op 4-1 kwam. En toen Gakpo zijn hattrick completeerde, ging het publiek er nog maar eens extra voor zitten. Als PSV de dubbele cijfers had willen behalen, dan had dat gekund. Simons tekende voor 6-1 en Johan Bakayoko vlak voor tijd voor 7-1. Volendam werd geslacht en snakte rond de zeventigste minuut al naar het eindsignaal.